Bokomtale: Kors på halsen

Kors på halsen er en bok om Sylvi Listhaug, skrevet av Mathias Fischer og publisert hos Gyldendal i 2017. Boken er fått undertittelen Sannheten om Sylvi Listhaug.

Undertittelen er nok valgt for å øke salget fordi det gir inntrykk av at boken vil avsløre noe om Listhaug. Boken avslører ikke noe som helst. Men i denne uatoriserte biografien får vi vite litt om de forholdene Sylvi Listhaug kommer fra, noe som kan bidra til å forklare fenomenet Listhaug, dog uten å psykologisere.

Kors på halsen av Matihas Fischer, utgitt hos Gyldendal 2017.

Kors på halsen er en bok som passer for de politisk interesserte, og beskriver lettfattelig, i et tilgjengelig språk, hvordan Listhaug har klatret i det politiske landskapet, og i Fremskrittspartiet. Det er nemlig ikke ofte at en politiker slår seg opp fra lokalt til nasjonalt nivå, sågar får en plass ved kongens bord, uten å være folkevalgt. Sylvi Listhaug har lenge vært i politikken, hun har vært byråd i Oslo, og både landbruksminister og justisminister, men ble først i 2017 valgt inn på fast plass på Stortinget. En slik politisk karriere, uten å ha vært folkevalgt, er etter mitt syn ekstraordinært og alene grunn god nok for en bok.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..