Bokomtale: Her er dagsrevyen

Her er dagsrevyen er en bok om Dagsrevyen som som institusjon og maktfaktor i det norske samfunnet gjennom mange årtier. Undertittelen Makten og menneskene bak nyhetene taler for seg. Boken handler om maktkamper og intriger mellom sterke personligheter, mellom folk vi alle kjenner, eller i hvert fall føler vi kjenner etter å ha sett på skjermen år etter år.

Her er Dagsrevyen av Viggo Johansen

Historien begynner i 1960 da TV var nytt, og de som fikk jobben og ansvaret med å lage Dagsrevyen kunne i stor grad forme både innholdet og formatet etter egne visjoner. De første lederne og journalistene skildres som egenrådige, tidvis råe og hensynsløse. Og det er også fra den første tiden, 1960- og 70-årene de mest saftige historiene er fra. Historier som kunne egnet seg i en film, eller kanskje en serie nå som det formaet har blitt populært.

Johansen forteller i et tilgjengelig og lett språk, uten å trekke unødvendig mange konklusjoner. Noen ganger kanskje litt for objektiv, med tanke på at forfatteren selv pryder omslaget på boken (men det er vel gjort for å selge bøker vil jeg anta) Men jo nærmere vi kommer vår egen tid, jo glattere blir fortellingen. Kanskje fordi det ikke lenger er særegne typer i Dagsrevyen, eller at det ikke lenger er rølperi. Jeg vet ikke. Jeg sitter igjen med en følelse av at forfatteren holder noe tilbake om maktkampene og intrigene, for det kan umulig ha vært slik at plutselig ble alt fryd og gammen, spesielt med tanke på skildringene av hvordan ting var på 60- 70- og delvis 80-tallet.

I det store og hele en interessant bok, som tidvis gir lyst til å lese mer mediehistorie.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.