Dette er for feigt kjære Statsminister

Regjeringen Solberg vil ikke lenger gi statsstøtte til Islamsk Råd Norge. Kulturminister Linda Hofstad Helland begrunner avgjørelsen med at det er vesentlig tvil om IRN klarer å ivareta sine oppgaver, slikt som brobygging og dialog mellom den muslimske minoriteten i Norge og storsamfunnet. Men i samme budsjettforslag vil regjeringen Solberg fortsatt gi økonomisk støtte til Human Rights Service. Skjønne det den som kan.

Hege Storhaug Photo: Tore Sætre / Wikimedia

HRS har gått fra å være en organisasjon som leverte rapporter, riktignok farget av sitt politiske ståsted i innvandrings- og integreringsdebatten, til å bli en meningsblogg for Hege Storhaug og Rita Karlsen. Human Rights Service har ikke levert en ny rapport siden 2015. I dag er det ingen betydelig forskjell på HRS, document.no eller det nystartede Resett, da alle tre er det vi kan kalle nettaviser.

Frps Jon Helgheim forsvarte opprettholdelsen av støtte til HRS i Dagsnytt 18 med blant annet et ytringsfrihetsargument. Det er til å bli oppgitt av hva en nasjonal politiker kan få seg til å si. HRS sin ytringsfrihet vil ikke bli mindre om man lot være å gi dem 1,8 millioner kroner årlig. Såpass bør selv Helgheim forstå. Men enda verre er det at regjeringen ikke forstår hva de støtter når de gir penger til HRS. Eller kanskje det er nettopp det de gjør? Den siste kampanjen til HRS, hvor de oppfordret sine lesere til å dokumentere den kulturelle revolusjonen i Norge, bør være et tydelig signal til hele Norge. For å feie bort enhver tvil om hva de var ute etter, illustrerte HRS saken med et bilde av tre kvinner i plagg som ofte forbindes med muslimer. Dette vil regjeringen, med statsminister Erna Solberg i spissen, støtte økonomisk. Riktignok sier Solberg til Aftenposten at kampanjen til HRS er forkastelig. Men det er like forkastelig at statsministeren og regjeringen fortsetter å støtte en organisasjon som vil drive slike kampanjer. Det holder ikke med ord hvis man ikke kan følge opp med faktisk handling. Regjeringen klarer å vise handling i tilfellet Islamsk Råd Norge, men ser ut til å være handlingslamma i tilfellet Human Rights Service. Det er, med all respekt å melde, rett og slett for feigt kjære statsminister.

Erna Solberg. Foto: Kjetil Ree

Erna Solberg begrunner opprettholdelsen av statsstøtten til HRS med at vi ikke finansierer kun de stemmene vi liker. Men det er en viss forskjell på stemmer vi ikke liker, og stemmer som i lengre tid har båret ved til bålet som brenner av hat mot muslimer og andre minoriteter.

Og om dette ikke allerede var ille nok, blir farsen komplett når regjeringen i sitt forslag til statsbudsjett vil kutte støtten til en rekke andre organisasjoner, blant annet flere som jobber med juridisk rådgivning og fri rettshjelp til svakerestilte grupper.

Statsministeren må gjerne sitte på sin innbilte høye hest og ri prinsipper. Jeg håper bare at Stortinget kjenner sin besøkelsestid og sier at keiseren faktisk er naken.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.