Høstferietidsklemme

I dag startet høstferien (på østlandet i hvert fall) og jeg har allerede registrert at folk spør seg hva man skal med høstferien egentlig. Det er jo ingen som plukker poteter lenger, så kunne ikke ungene like gjerne gått på skolen, er det en del som spør seg. Argumentet er som regel at ungene da kunne ha lært mer. Nå er det ikke nødvendigvis slik at mer undervisning fører til mer læring.

Men det mer interessante er at man kan tolke folks utsagn i retning av at man må gå på skolen for å lære noe. Skal man lære skolefaglige ting, må man nok på skolen, men man kan lære mye hjemme også. Jeg vil derfor komme med noen forslag til hva du kan lære ungene dine når de er hjemme fra skolen i høstferien (og gjerne i andre ferier også).

 

  1. Hvis du har mulighet til å ta med ungen på jobb, ja da vil jeg anbefale at du tar med ungen på jobb. Det kan være veldig spennende for barn å se hva foreldrene driver med når de er på jobb. Du kan da fortelle barnet ditt om arbeidsoppgavene dine, hvordan du bidrar på arbeidsplassen og i samfunnet generelt.
  2. Litt avhengig av barnets alder og modenhet (du kjenner ungen din best) kan en idè være å ha ett læringsmål hver dag. Det kan for eksempel være at barnet skal lære å vaske tøy, brette skjorter eller andre gjøremål man har i hjemmet. Det er forøvrig veldig lurt å lære barna slikt tidlig, det kommer godt med i voksenlivet.
  3. Ta med barna i butikken og gi dem oppdrag. For eksempel kan de få en hundrings de skal handle inn middag for, eller at de får en handleliste og skal finne ut hvor mye varene kommer til å koste.

 

Dette er bare tre forslag, men man kan lage utallige variasjoner, eventuelt helt andre oppgaver ungene kan få bryne seg på.

God høstferie!

Reklamer

Én kommentar

  1. Helt enig med deg!

    Gode forslag har du også. Hvis en tenker litt annerledes, så er det mange muligheter i det hverdagslige. Å være med foreldrene på jobb er en utrolig fin erfaringer, merker jeg på mine barn.

    Tror vi voksne har lett for å undervurdere hverdagslivet og å tro at alt må være ekstraordinært for at det skal være bra nok. Vi tar som regel feil.

    God ferie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.