Spenning hele veien Fra Oslo til Lahore

Mahmona Khan viser igjen at hun kan skrive godt og spenningsfylt. Fra Oslo til Lahore er oppfølgeren til debutromanen Skitten snø som har ligget på utlånstoppen i flere år.

Bokomslag "Fra Oslo til Lahore". Hentet fra Aschehoug sine nettsider.
Bokomslag «Fra Oslo til Lahore». Hentet fra Aschehoug sine nettsider.

I Fra Oslo til Lahore møter vi igjen de fire venninnene Amber, Anila, Sumera og Charlotte. Nå har Amber giftet seg med Omar og bor i Pakistan, mens de tre andre venninnene er i Norge og lever sine liv. Boken starter rolig, og vi blir igjen kjent med karakterene, men det tar ikke lang tid før tilværelsen nok en gang blir usikker.

Amber drar på bryllupsreise til Dubai med mannen sin Omar. Han sender henne på spa, men når hun kommer tilbake finner hun ham på hotellrommet, knivstukket og blodig. Politiet mistenker Amber for drapet, og helt alene i en fremmed by, i et fremmed land griper fortvilelsen om henne.

Khan mestrer å skrive en spenningsfylt thriller, en såkalt pageturner, som man bare må lese videre for å finne ut hva som skjer med Amber og venninnene. Samtidig gir hun innblikk i det norsk-pakistanske miljøet, men det er ingen innvandrerroman, eller en roman om mislykket integrering. Fra Oslo til Lahore er en spenningsroman for ungdom med gjenkjennelige karakterer, og mer eller mindre troverdig plot. Det er action, det er drama, og et snev av kjærlighet. Det vil ikke overraske meg hvis Skitten snø og Fra Oslo til Lahore blir filmatisert en gang i fremtiden.

 

Forfatter Mahmona Khan. Foto: Aschehoug
Forfatter Mahmona Khan. Foto: Aschehoug
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.