Adventskalender #3 2014

Mange sendte inn riktig svar, og etter en loddtrekning ble vinner av luke #2 Morten O. Haugen. Gratulerer!  Men dere andre trenger ikke å bli lange i maska, det er en ny mulighet i dag.

Riktig svar i går var A: 1971

Men det viktigere spørsmålet er hvorfor kom omtrent 600 pakistanere til Norge våren og sommeren 1971? Det kan være mange svar på det, for eksempel at somrene i Oslo er ganske behagelige (så lenge det ikke regner) og det er mange parker å slappe av og grille pølser i, men akkurat det tenkte nok ikke pakistanerne på.

Et annet svar, og muligens mye mer sannsynlig svar, er at Danmark strammet inn innvandringspolitikken, og fra 1. januar 1971 krevde at de som skulle komme til Danmark for å jobbe måtte ha arbeidstillatelse før innreise. Dermed var den danske grensen stengt for veldig mange. Så da reiste en del til Norge og slo seg ned her. 1971 er derfor et viktig år når man snakker om innvandring fra Pakistan til Norge, fordi man på mange måter kan si at det var da eventyret startet. Fire åre senere skulle Norge innføre innvandringsstopp, men det er en litt annen historie (som vi kanskje kommer tilbake til etter hvert).

Hvis du er interessert i å lese mer om dette så anbefelas Norsk innvandringshistorie bind III, redigert av Knut Kjeldstadli, og Tilbakeblikk – da pakistanerne kom til Norge av Mahmona Khan.

Det var altså tid, nå skal vi snakke om sted, og dagens spørsmål er derfor:

Spørsmål: I hvilken del av Pakistan har de fleste norsk-pakistanerne en fetter/kusine?

A: Punjab

B: Sindh

C: Balochistan

Kart over Pakistan
Kart over Pakistan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.