Norsk-pakistaneren på Mela

Melafestivalen er en årlig begivenhet, en musikk- og matfestival på rårdhusplassen i Oslo, og trolig årets høydepunkt for norsk-pakistaneren. Mela er noe man snakker om året rundt. Fra januar til august om hvor mye man gleder seg til årets mela, og fra august til desember om hvor bra årets mela var, (eventuelt ikke var), gjerne sammenliknet med tidligere år. De unge snakker mest om konsertene, de noe eldre snakker mest om maten.

Bilde: http://mela.no/om-mela/
Bilde: http://mela.no/om-mela/

Hvis du vil finne norsk-pakistaneren, og ikke aner hvor du skal begynne, da er Melafestivalen det rette stedet for deg. Der vil du nemlig finne norsk-pakistaneren i aller farger og fasonger. Bestemoren i sine beskjdne shalwar kamiz, ledsaget av svigerdatteren i glitrende paljetter og syv lag med rouge og pudder. Du vil finne den hippe og kule gutten i litt for trang t-skjorte, solbriller selv om det er overskyet og nøklene til BMW-en i hånda. Du vil også finne den hippe og kule jenta som tror kjærlighet er som i bollywood-filmer, og derfor forventer å bli tatt med til Dubai på bryllupsreise. Men på samme sted finner du også faren som forteller noen bekjente han treffer om yngstedatteren som nettopp har blitt ferdig med medisinutdannelsen, kry som en hane selvfølgelig, og noen meter fra ham igjen står noen foreldre og kjefter på ungene fordi de griner. I samme øyeblikk går en av de rikeste norsk-pakistanerne forbi og du hører noen fjortiser i hijab fnise som alle andre jenter når de ser en kjekk gutt.

Med andre ord, Melafestivalen må sies å være alle norsk-pakistaner-forskeres hellige gral. I dag er siste dagen med Mela for i år, så hvis du har tid og lyst anbefales en tur til rådhusplassen i Oslo. Programmet finner du her.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..