Norsk-pakistaneren faster

29. juni startet fastemåneden ramadan i Norge. I disse dager avstår muslimer fra å spise og drikke fra soloppgang til solnedgang i 30 dager (det er en rekke andre ting mang også avstår fra). Dere vet jo alle hvor lenge det er lyst om somrene, så jeg trenger vel ikke å fortelle hvor lang og vanskelig fasten er i sommermånedene i Norge. Inger Anne Olsen i Aftenposten skrev en god kommentar om nettopp dette under tittelen Ekstremfastens utfordringer mandag 30. juni.

De aller fleste pakistanere er muslimer, og de aller fleste norsk-pakistanere er også muslimer. Nå vet ikke jeg hvor mange som faster, men jeg vet om flere som ikke faster fordi det blir vanskelig å kombinere med arbeid. Noen tar ut ferie under fastemåneden, noen faster i helgen, men ikke på hverdagene osv. Folk er pragmatiske og vurderer hva som fungerer best for dem.

Muslim Senter Furuset. Sunnimoskeen på Furuset i Oslo.
Muslim Senter Furuset. Sunnimoskeen på Furuset i Oslo. Foto: Assad Nasir

 

Etter å ha fastet hele dagen er det bønn i moskeen. Det blir kalt for Tarawih og er valgfritt. Men mange møter likevel opp, og i moskeen på Furuset i Oslo pleier det å være fullt hver kveld/natt fra kvart på tolv til kvart over ett.

I går spurte jeg hvor norsk-pakistaneren var, og jeg fant ganske mange i moskeen på Furuset. Etter ramadan får vi gå ham nærmere etter i sømmene.

Masjid
Furuset Muslim Senter. Foto: Assad Nasir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..