Nattåpent

Under en skyfri himmel ruller bilene inn på parkeringsplassen. På rad og rekke, i sakte tempo, ruller de under bakken, inn i p-hus. De følger anvisningene til vakten som står ved veikanten i gul refleksvekst og peker. Han peker mot p-huset under bakken, en bunker av betong. Men noen ruller likevel nonchalant forbi og inn på parkeringsplassen foran bygningen, som om de skulle finne en plass å hvile der. Vakten står og peker i retning p-huset, blottet for autoritet. Man kunne likegodt ha satt opp et skilt, det hadde gjort den samme jobben, like godt.

Innunder bakken, mellom søyler av betong og sirlig malte linjer, ruller de videre på leting etter en ledig plass, et tomrom å fylle. Og når de har funnet rom så velter menneskene ut i den eksostunge bunkeren og haster mot døren. Inn i den lyse og fargerike himmel som i kveld, bare i kveld, holder nattåpent.

Gatene innenfor er opplyste og gulvene behagelige så man kan vandre i timevis uten å bli trett. Og skulle en bli trett så er det bare å sette seg ned på en benk eller en stol, og om ikke lenge vil noen komme bort og friste deg med noe friskt og noe godt. Da kan du samle krefter til vandringen videre for himmelen annonserer med tilbud på alt du måtte ønske og behøve. Store skilt og plakater i sterke farger skriker mot deg at i dag er det halv pris, og i morgen vil det være for sent. Tør du virkelig å vente?

Så setter vi i gang, etter å ha satt fra oss avkommet på et passende rom med ansvarlige voksne, med å gjøre det vi kom for. I kveld er vi alle handlingens menn og kvinner, og vi gir oss i vold for handlingens skyld. For hvordan kan man si nei når grytene vi sikkert ikke trenger bare koster halvparten av hva de vil koste i morgen? Og vi haster fra kremmer til kremmer, som hodeløse kyllinger, og plukker med oss det meste vi kommer over.

Vi handler i blinde, og vandrer i blinde. Følger strømmen. Konsumerer. Forbruker. Forkaster. Forsøpler. Forpester. Og forbanner regjeringen for avgifter på gifter som dreper. Krever mer og vil mindre.

Det er med en viss flauhet og skam jeg ser denne tankeløse menneskeheten forgå i ting.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s