Det hviskes i gangene (eller på pressekonferanser)

De fire borgerlige partiene har såkalte sonderingssamtaler på et hotell i Nydalen i Oslo. Venstre og Kristelig Folkeparti har forsvunnet litt (føler jeg i hvert fall, og ja, politikk kan være føleri også). Den store snakkisen er at Fremskrittspartiets leder Siv Jensen hvisket «Ikke kommenter» til Erna Solberg under en av de daglige, og innholdsløse, pressekonferansene fra hotellet i Nydalen. Du kan høre Siv Jensen hviske her: Se hun hvisker 

Altså har Siv Jensen gått fra å skrike (Morna Jens!) til å hviske. Ingenting er visst godt nok for kultureliten (sarkasme, ironi eller noe sånt).

Det hele startet jo med at Heikki Holmås skrev på twitter at Fremskrittspartiet er et populistisk parti. Erna Solberg gikk utrolig nok ut og ba Holmås om å beklage uttalelsen. Utrolig fordi Fremskrittspartiet jo er et populistisk parti på høyresiden i norsk politikk. Hvis man leser hva Store Norske Leksikon, som må sies å være en pålitelig og uavhengig kilde, skriver om populisme så er det nesten som å høre en beskrivelse av Frp. Og jeg mener ingenting vondt med det.

Den siste uken var historisk for Frp også fordi de holdt sin første pressekonferanse for internasjonal presse (så vidt jeg vet i hvert fall) og det dukket visst opp hele fire – 4 – journalister som jobber for utenlandske aviser, medregnet en svenske visstnok. Flesteparten av journalistene var fra norske medier. Frp kalte inn til interansjonal pressekonferanse fordi de følte seg misforstått av den internasjonale pressen som beskrev Frp som høyreekstreme (den kan jeg skjønne) og at de knyttet Breivik til Fremskrittspartiet. Altså har Frp, etter å ha vært misforstått av norsk presse i 40 år, tatt steget ut i den store verden og blitt misforstått av verdenspressen. Men på denne internasjonale pressekonferansen, som selvsagt foregikk på verdensspråket engelsk, presterte nestleder i Frp, Ketil Solvik Olsen å blant annet si at Frp ikke skulle ha brukt ordet snikislamisering. På TV2-nyhetene samme kveld eller kvelden etter (husker ikke helt og klarte ikke å finne klipp på nett) så blir Siv Jensen spurt om hun beklager bruken av ordet snikislamisering, og da kommer det et tvert nei. Ketil Solvik-Olsen står ved siden av og har en positur som gir inntrykk av at han har fått pryl. Forresten så hadde Frp invitert Fran Aarebrot, professor i sammenlignende politikk for å redegjøre for at Frp ikke er høyreekstremt. Men 19. september 2013 vil Christian Tybring-Gjedde at Universitetet i Bergen skal reagere mot Aarebrot fordi han har kalt Tybring-Gjedde for xenofob (en som ikke liker fremmede). Tybring-Gjedde mener at Aarebrot ikke kan si noe slikt fordi han er offentlig ansatt… og andre ting som ikke henger helt på greip, men du kan lese det på forskerforum hvis du vil. En ting virker tydelig i hvert fall, og det er at Tybring-Gjedde er udemokratisk i sin tankegang når han vil begrense ytringsfriheten til offentlig ansatte. Hørt på makan.

Med andre ord, det kan jo bli virkelig spennende med Fremskrittspartiet i regjering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..