Telemark (Valg 2013)

Da jeg gikk på barneskolen dro vi på tur til Telemark og Telemarkskanalen en gang. Jeg husker veldig godt at han som satt ved siden av meg på bussen kastet opp, og at det var veldig fascinerende hvordan slusene virket og båten kunne flytte seg oppover. Men nok om det.

Telemark har seks representanter Stortinget, og skal fortsatt velge seks stykker i valget i september. I dag har Arbeiderpartiet 3 mandater, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har ett mandat hver. De mest kjente navnene på telemarksbenken er Bård Hoksrud fra Frp og Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre.

Telemark er et industrifylke, og en god del kjente folk er født i Telemark. Blant disse finner vi Henrik Ibsen, Aasmund Olavsson Vinje, Theodor Kittelsen, Tarjei Vesaas, Tor Åge Bringsværd, Petter Stordalen, Odd Nordstoga. Kunne også ha nevnt flere, men dere skjønner hvor det bærer hen. Man kan spørre seg, hva er det med Telemark?

Noen andre får svare på det, vi går videre med Stortingsvalget til høsten.

Arbeiderpartiet sin toppkandidat fra forrige valg tar gjenvalg, men på andre og tredje plass står to relativt unge mennesker. Henholdsvis Lene Vågslid, født i 1986 og Christian Bjørno, født i 1985.

Bård Hoksrud fra Frp er nominert på topp fra Frp, Torbjørn Røe Isaksen er Telemark Høyre sin toppkandidat (noe annet hadde vært underlig). Geir Jørgen Bekkevold stiller til gjenvalg for Kristelig Folkeparti.

Ellers kan telemarkingene stemme på Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Piratpatiet, Senterpartiet, De Kristne, Rødt, Demokratene i Norge, Miljøpartiet De Grønne, Kystpartiet, Kristent Samlingsparti

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..