Sogn og Fjordane (Valg 2013)

Sogn og Fjordane er et stort fylke, men med ganske lav befolkning. Wikipedia sier at det har ca 108 000 innbyggere. Fordel på over 18 000 kvadratkilometer er det altså langt mellom folk. Men Sogn og Fjordane ha naturopplevelser. Sognefjorde, landets lengste fjord, finner vi her. Jostedalsbreen, den største isbreen på de eurpeiske fastlandet, finner vi også her. Alle kommunene i fylket har nynorsk som hovedmål (Hurra!)

Sogn og Fjordane har i dag 5 representanter på Stortinget, men i høstens valg skal fylket velge 4. I dag har Arbeiderpartiet 2, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre ett mandat hver. Liv Signe Navarsete, kommunlaminister og leder i Senterpartiet er valgt inn fra Sogn og Fjordane.

Foruten de partiene som allerede er navnt kan folk i Sogn og Fjordane stemme på Miljøpartiet De Grønne, Piratpartiet, Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Kristne, Kystpartiet eller Demokratene i Norge.

Alle sittende representanter, bortsett fra Fremskrittspartiets Åge Starheim stiller til gjenvalg.

For Venstre stiller Sveinung Rotevatn på topp, og hvis de gjør det bra så kan han komme inn på tinget. I 2005 fikk Venstre utjevningsmandat fra Sogn og Fjordane, i 2009 mistet de det fordi de havnet under sperregrensen. Kanskje de kan vinne det igjen i 2013?

I siste meningsmåling gjort av InFact for VG 8. juli 2013 så er Rotevatn inne på fast plass. Men meningsmåling er meningsmåling, det som teller er valgresultatet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.