Rogaland (Valg 2013)

Da har vi kommet til Rogaland, med Stavanger som den største byen. Oljebyen. Det er kyst, det er hav, det er vakkert. Jeg har nå bare vært i Stavanger, men har hørt at andre deler av Rogaland også er verdt å besøke.

Men, over til litt mer alvor. I dag er tretten representanter valgt inn fra Rogaland, til valget i september skal rogalendingene velge 14. I dag har Fremskrittspartiet 4, Arbeiderpartiet og Høyre har tre mandater hver, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstrepartiet har ett mandat hver.

Blant de mest kjente representantene finner Ketil Solvik-Olsen fra Frp, Bent Høie fra Høyre, Dagfinn Høybråten fra Krf, Magnhild Meltveit Kleppa fra Sp og Hallgeir Langeland fra SV.

I tillegg til de partiene som allerede er nevnt kan rogalendingene stemme på Miljøpartiet De Grønne, Rødt, Piratpartiet, Venstre, Kystpartiet, Demokratene i Norge, Det Liberale Folkepartiet, Norge Kommunistiske Parti, Kristent Samlingsparti og Kystpartiet.

Blant Ap sine tre representanter er det kun Eirin Sund som stiller til gjenvalg. Hun er toppkandidtat og får følge av Torstein Tvedt Solberg på andreplass.

Ketil Solvik-Olsen (Frp) stiller til gjenvalg, men ikke som toppkandidat. Han er helt nede på 9. plass på Frp sin valgliste i Rogaland. I praksis betyr det at han ikke kommer inn på tinget (med mindre Frp gjør det usedvanlig godt, noe som ikke er veldig sannsynlig). Solveig Horne er toppkandidat.

Høyre har tre stortingsrepresanter på topp, kanskje Tina Bru på fjerdeplass kommer inn. Det får vi se etter valget.

Krf stille med Olaug Bollestad på topp (siden Høybråten ikke stiller til gjenvalg)

MDG har Hanna Marcussen på topp, og jeg tror hun er en av MDG sine kandidater som har en sjanse til å kapre en plass, sammen med toppkandidaten fra Oslo, Rasms Hansson.

Kleppa stiller ikke til gjenvalg, så Senterapartiet har Geir Pollestad på topp.

Og til slutt, Hallgeir Langeland fra SV stiller til gjenvalg, så får vi se om han etter femten år på tinget fortsatt klarer å beholde plassen sin.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..