Møre og Romsdal (Valg 2013)

Møre og Romsdal ja. Hva skal man si om dette fylket? En gang var det to, men så ble det slått sammen. Slik norske kommuner opplever et visst press for fra tid til annen. Jeg tror det kan være lurt å slå sammen små kommuner. Men det er ikke kommunesammenslåing vi skal snakke om nå, det er stortingsvalg og Møre og Romsdal.

Jeg har vært i dette fylket en gang, for mange år siden, på familieferie, og det var selvfølgelig kjedelig. Vi så Geirangerfjorden, fikk nesten en torsk på kroken og så et gigantisk skip med utenlandske turister (så egentlig ikke noe til turistene). Ellers så husker jeg at det var mye bilkjøring. Og at det var kaldt, og snø, midt i juli. Makan.

Møre og Romsdal har ni plasser på Stortinget, og det vil ikke bli noen endringer etter valget i september. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har tre plasser hver. Høyre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet har en plass hver. De meste blant representantene, nasjonalt, er nok Harald Nesvik og Mette Hanekamhaug fra Frp. Jenny Klinge fra Sp er også fra Møre og Romsdal. De andre er sikkert flinke de også, men jeg kjenner ikke så godt til dem.

Det er små endringer på hvem som stiller til valg. Arbeiderpartiet har nominert en ung mann, født i 1990, på andreplass. Ellers så stiller nesten alle sittende representanter til gjenvalg.

Forøvrig stiller Piratpartiet, Demokratene i Norge, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Kystpartiet og De Kristne liste i Møre og Romsdal.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s