Hordaland (Valg 2013)

Da har turen kommet til Hordaland, fylket hvor vi finner Bergen. Det er virkelig en flott by, og det mener jeg til tross for at jeg er født og oppvokst i Oslo. For ti år siden hadde jeg lyst til å flytte til Bergen, det skjedde ikke, men det er alltid hyggelig å være på besøk da.

Hordaland har i dag 15 plasser på Stortinget, men skal til valget i september velge 16 kandidater. I dag er Arbeiderpartiet størst i Hordaland, med 5 mandater, Fremskrittspartiet hakk i hel med 4, Høyre et hakk under med 3, og til slutt så har Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ett mandat hver. Noen politiske rikskjendiser har vi også fra Hordaland. Leder for Høyre, Erna Solberg, leder for SV, Audun Lysbakken, tidligere statsråd Laila Dåvøy fra KrF og nåværende statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen fra Ap er blant disse.

For å ta de siste først, Strøm-Erichsen stiller ikke som kandidat til stortingsvalget. I Frp blir det også noen endringer, for Arne Sortevik, førstekandidat ved forrige valg stiller ikke, så Gjermund Hagesæter står som førstekandidat. Karin S. Woldseth stiller heller ikke for Frp i Hordaland.

Erna Solberg er selvfølgelig førstekandidat for Høyre, men Henning Warloe stiller ikke.

Knut Arild Hareide stiller som førstekandidat for Krf. Vi savnet ham i Akershuslistene, siden han er for øyeblikket valgt inn fra Akershus, men blir nødt til å vinne folkets gunst i Hordaland, så det blir spennende å se om han klarer det. Altså er det tre av partilederne som stiller til valg fra Hordaland. Laila Dåvøy stiller ikke til valg.

Det var litt om personer, men hvis du ikke vil stemme på de partiene som allerede er nevnt, kan du velge mellom: Rødt, Folkemakten, Venstre, Kystpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Norges Kommunistiske Parti, Piratpartiet, Demokratene i Norge, De Kristne og Pensjonistpartiet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s