Hva vil Frp?

«Ikke alle som lider nød i verden kan bo i Norge», skriver Tybring-Gjedde. Det gjør de heller ikke, og jeg tror heller ikke at folk flest vil bo i Norge. I følge SSB var det i 2011 ikke mer enn 5 221 mennesker som innvandret til Norge på grunn av flukt. De fleste innvandret til Norge for å jobbe. Tallene varierer noe fra år til år, men det er ikke på grunn av flyktninger. I 2006 var det noe over 11 000 som innvandret for arbeid, i 2007 noe over 21 000. Antall personer som har innvandret til Norge på grunn av flukt har ligget mellom 3000 og noe over 6000 årlig mellom 2001 og 2011. Tybring-Gjedde og Fremskrittspartiet maler et bilde av all verdens flyktninger som kommer til Norge men tallene sier noe annet.

Men det er naturlig å spørre hva Tybring-Gjedde vil, for der opplever jeg at han er noe uklar. Frp vil begrense innvandringen, men hvordan? Skal man stenge grensene for arbeidsinnvandrere fra Europa? Skal man slutte å ta i mot flyktninger? Skal man ikke tillate familiegjenforening med ektefelle fra utlandet?

Publisert i Aftenposten 30. juni 2013

Advertisements
Merket med , ,

One thought on “Hva vil Frp?

  1. […] Radio Norge og diskutere saken med en forsker fra Universitetet i Oslo. Senere samme måned spurte jeg hva Tybring-Gjedde ville, for så å gå Hege Storhaug etter sømmene.  Deretter ble det […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: