Hedmark (Valg 2013)

Da har vi kommet til et av innlandsfylkene, nemlig Hedmark som har 22 kommuner og Mjøsa. Jeg var oppe ved Mjøsa for noen dager siden og kan bekrefte at det er en stor innsjø.

Hedmark har i dag åtte plasser på Stortinget, men etter valget i september vil det være syv plasser fra Hedmerk. Det skjer etter at man har justert antall mandater etter folketall. Altså vil noen miste jobben sin, og et av partiene vil miste et mandat.

Arbeiderpartiet har i dag fire mandater i Hedmark, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har ett hver. De mest kjente stortingsrepresentantene fra Hedmark er nok Knut Storberget (tidligere justisminister) og Anette Trettebergstuen fra Arbeiderpartiet, Karin Andersen fra SV og Trygve Slagsvold Vedum fra Sp. Vedum er for tiden landbruksminister, så på hans plass er vara Olov Grøtting.

Hvis du bor i Hedmark og ikke vil stemme på noen av partiene som allerede er nevnt, så har du mulighet til å stemme på Kristelig Folkeparti, Venstre, Miljøpartiet De Grønne, Piratpartiet, Rødt, Demokratene i Norge, De Kristne, Pensjonistpartiet eller Kystpartiet.

Både Storberget og Trettebergstuen fra Ap stiller til valg. Fra Fremskrittspartiet går nåværende representant Per Roar Bredvold ut og Tor Andre Johnsen er ny førstekandidat. Fra Sp, SV og Høyre er sittende representanter nominert på førsteplass av sine partier.

Nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å få tak i Landbruks- og Matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og stille ham noen spørsmål. Jeg har sendt en e-post, så forhåpentligvis vil jeg kunne klare å få noen svar.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s