Finnmark (Valg 2013)

I dag skal vi helt nord i landet og samtidig lengst øst i landet (det visste du vel ikke). Finnmark er et svært fylke. Det er digert, men det bor ikke så mange mennesker der. Derfor har ikke Finnmark så mange stortingsrepresentanter heller. Bare fem for å være helt presis. Arbeiderpartiet har tre av plassene fra Finnmark. Høyre og Fremskrittspartiet har en hver.

Helga Pedersen fra Arbeiderpartiet. Foto: Stortinget.
Helga Pedersen fra Arbeiderpartiet. Foto: Stortinget.

Den mest kjente av de fem fra Finnmark er nok Ap-politiker Helga Pedersen. Hun har vært minister, hun er er nestleder i Arbeiderpartiet, altså ganske høyt oppe i det største partiet i Norge.

Alle de tre partiene som har folk inne på tinget fra Finnmark stiller de samme på topp på sine respektive lister. Altså kan det bli personendringer hvis mandatfordelingen mellom partiene endrer seg etter valget i september.

Ellers så stiller følgende partier liste i Finnmark: Senterpartiet, Demokratene i Norge, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Kystpartiet, Sykehus til Alta, Piratpartiet, Rødt, Miljøpartiet De Grønne, De kristne, Kristelig Folkeparti og Kristent Samlingsparti.

Partiet eller listen «Sykehus til Alta» skiller seg nok mest ut her. 9 av 10 kandidater er bosatt i Alta, naturlig nok kanskje, men en av kandidatene er bosatt i Karasjok. Avisen Nordlys skriver på sine nettsider at det startet som en Facebookgruppe, og fikk etter hvert samlet sammen nok underskrifter til å stille med liste i stortingsvalget. Så hvis du klarer å samle 500 underskrifter så kan du også starte ditt eget parti og stille liste. Nå har du god tid til å forberede deg til neste valg, litt sent å stille liste til høstens valg dessverre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..