Buskerud (Valg 2013)

Da er turen kommet til Buskerud, et fylke som grenser til mange andre fylker. Akershus, Oslo, Oppland, Sogn og Fjordane, Hordaland, Telemark og Vestfold. Vi finner også flere gamle og viktige byer i Buskerud, blant andre Drammen og Kongsberg.

Buskerud har 9 plasser på Stortinget, og det vil ikke bli noen endringer på akkurat dette etter valget i september. I dag har Arbeiderpartiet 4 plasser, Fremskrittspartiet og Høyre har to hver, og Senterpartiet har den siste plassen. Du kan gå inn på Stortinget sine nettsider og se hvem som sitter på tinget fra Buskerud, så jeg skal ikke liste opp alle her. Vi har flere kjente fjes på Buskerudbenken, og den mest kjente er nok Ap-politiker Martin Kolberg. Fra fremskrittspartiet har vi Ulf Erik Knudsen, og fra Senterpartiet, selveste Per Olaf Lundteigen. Tre solide karer i hver sine partier.

Fra Buskerud har vi også Torgeir Micaelsen fra Ap, som for noen år tilbake (i 2003) ble kjent som «han som ble klappet til av Martin Schanke» (se 1:55 ut i klippet). Det ble begynnelsen og slutten på Martin Schanke sin karriere i Fremskrittspartiet.

I tillegg til Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre og Senterpartiet så er det følgende partier som stiller liste i Buskerud: Venstre, Piratpartiet, De Kristne, Demokratene i Norge, Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti, Samfunnspartiet, Rødt, Kystpartiet, Kristent Samlingsparti.

Det er ingen store endringer i listene til de partiene som allerede har representanter inne, den største endringen er at Ulf Erik Knudsen fra Frp ikke står på valglisten til Buskerud Frp. SV og Rødt sinte toppkandidater er født tidlig på 1980-tallet, det betyr ikke noe annet enn at man ikke har så store håp om å få inn noen på tinget, så jeg kan med nesten hundre prosent sikkerhet si at SV og Rødt ikke vil få noen mandater fra Buskerud. Jeg tror også at Ap vil miste ett mandat til Høyre eller Frp, men det er jeg litt mer usikker på.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s