Vest-Agder (Valg 2013)

I dag har turen til kommet til Vest-Agder som grenser til Rogaland i vest og Aust-Agder i øst. En del av hva noen kaller den bløde kysttribe. Men vi skal holde oss langt unna blødmer og annet bløtt.

Vest-Agder har 6 plasser i Stortinget i dag, og det skal det fortsette med også etter valget i september. (Husker du datoen?) Følgende partier er representert: Fremskrittspartiet har to kandidater, Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Sosialistisk Venstreparti har en kandidat hver.

Åse Michaelsen og Henning Skumsvoll for Fremskrittspartiet.
Kari Henriksen for Arbeiderpartiet.
Peter Gitmark for Høyre.
Dagrun Eriksen for Kristelig folkeparti.
Alf Holemlid for Sosialistisk Venstreparti.

I Vest-Agder vil det bli utksifting etter valget til høsten for tre av seks sittende kandidater stiller ikke til valg. Dagrun Eriksen, Henning Skumsvoll og Peter Gitmark står ikke på valglistene til sine partier, så fra disse partiene, hvis de klarer å vinne mandater i valget, vil det komme noen nye folk.

Også i Vest-Agder er det en rekke partier som stiller til valg, så i tillegg til de som allerede er nevnt kan folket i Vest-Agder stemme på følgende partier:

Miljøpartiet De Grønne, Piratpartiet, Rødt, Venstre, Det Liberale Folkepartiet, Senterpartiet, Demokratene i Norge, Norges Kommunistiske Parti, De Kristne, Kystpartiet og Pensjonistpartiet.

Det er totalt ti partier som stille liste i Vest-Agder, syv av disse har en mann som toppkandidat, tre har en kvinne på topp, nemlig Frp, De Kristne og Ap, ikke at det skal ha noe å si for hvem man stemmer på, det er politikken som er viktigst. Kystpartiet har syv kandidater på sin liste, alle er menn. Aldersmessig er toppkandidatene født mellom 1943 og 1972. Den klart eldste kandidaten finner vi på listen til Demokratene i Norge, på sisteplass, født i 1925. Den yngste er på Frp sin liste, på 10. plass, født i 1994. Nå som du vet dette, kan du sikkert bruke denne informasjonen til å imponere folk på fest, eller i andre sammenhenger.

Jeg fikk jo til et intervju med stortingsrepresentant Ropstad fra Aust-Agder, men det er ikke sikkert det blir et intervju fra hvert eneste fylke i landet. Dagrun Eriksen (krf) og Peter Gitmark (H) har sittet på Stortinget i henholdsvis 13 og 11 år, noe som kvalifiserer som en god stund. Hva skal de foreta seg nå da? Blir de pr-rådgivere? Jeg sendte e-post til dem for to dager siden, men har ikke fått svar enda. Hvis jeg får svar så legger jeg ut intervju senere en gang.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s