Dagbok fra Pakistan – 27. desember 2006

27. desember 2006

For noen dager siden ble en eldre dame drept i nabolaget. Faktisk natt til fredag, da vi dro til Lahore. Noen innbruddstyver hadde drept henne i løpet av natten. Mannen merket ingenting før morgenbønn. Ellers kan man høre skyting fra både nært og fjernt så å si hver eneste kveld.

I dag har jeg ikke gjort noe spesielt. Først hang jeg litt med Ali. Han fortalte at det er egne kniver som kun brukes ved qurbani, ofring. Jeg er litt tvilende til om det er sant. Ellers har jeg funnet ut at forholdet mellom søskenbarn kalles for eksempel mamo zaat, chacho zaat, hala zaat osv. Det var noe jeg ikke visste fra før. Vi har alltid sagt cousin (engelsk) eller hala ka betha, sønn til min mors søster. Litt mer tungvint. Min mistanke om at A liker meg ble betydelig forsterket i dag da F spurte meg hva jeg synes om A. Jeg hadde hatt en mistanke de siste dagene, men i dag ble det bekreftet.

På kvelden dro jeg til Khurram. Vi satt og snakket sammen, spiste og hadde det moro. Jeg kommer til å savne de gutta når jeg reise tilbake til Norge. Forresten så snakket bhabhi med Kristin på telefon i dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.