Gyldig fravær – en middelmådig ungdomsroman

Tittel: Gyldig fravær Forfatter: Harald Rosenløw Eeg
Forlag: Aschehoug 
Utgitt: 2011 

gyldigfravær

Fem ungdommer, fem individer, som alle har sine utfordringer i livet blir sittende fast på t-banen etter en eksplosjon. Det er utgangspunktet. Vi møter hver av dem på deres respektive hjemmebaner. Ungdommene er skildret med en nærhet som gjør dem levende. Det er lett å se dem for seg, og de er skildret som hele, ambivalente individer. De er tenkende, og etter hvert som man leser maner forfatteren frem ungdommene slik at de får karakter.

I Gyldig fravær er det en ytre handling som skaper spenningen i romanen, som er drivkraften, men det er ikke den som er viktigst.
Så, avhengig av hva man vil legge vekt på så kan denne boken sies å være både god og dårlig. Det gode er persongalleriet og hvordan ungdommene er skildret. De har dybde og karakter. Det dårlige er alle trådene som ikke blir samlet. Det er ikke en dårlig ting i seg selv, egentlig er det bra, men i Gyldig fravær blir det rett og slett for mange løse tråder. Da blir en litt frustrert.

En slags konklusjon blir da at personskildringene er veldig gode, men som helhet blir det litt middelmådig. Rosenløw Eeg har prestert bedre før.

 

Reklamer

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s