USA – politikk på film

Juletid er som kjent filmtid. Mens tv-kanalene sender de samme filmene som hver jul, tradisjoner er tross alt viktig i juletider. Jeg har latt Alene Hjemme-filmene ligge i år, og i stedet sett to filmer om politikk og medier i USA.

Wag the Dog er en film fra 1997 med Dustin Hoffman og Robert De Niro i hovedrollene. Presidenten havner i en litt vanskelig situasjon, en begynnende skandale med seksuelle undertoner. Det er snart valg, og presidentens stab henter inn en medierådgiver, eller noe sånt, til å hjelpe i denne vanskelige situasjonen. Medierådgiveren, spilt av Robert De Niro, setter i gang en operasjon hvor USA går til krig mot Albania, bare på liksom. Og dermed er mediene avledet. Så enkelt var det.

Kilde: http://www.dvdbeaver.com/film/dvdreviews20/all_the_presidents_men_dvd_review.htm
Kilde: http://www.dvdbeaver.com/film/dvdreviews20/all_the_presidents_men_dvd_review.htm

Den andre filmen, All the president´s men handler om den velkjente Watergate-skandalen. Filmen kom i 1976 og har Dustin Hofman og Robert Redford i hovedrollene. De spiller journalistene som avslørte hvem som stod bak innbruddet i Watergate-bygningen. Begge filmene er interessante, hvis man er interessert i politikk og medier. Hvis ikke så kan de kanskje bli litt kjedelige.

Kilde: http://kobrablog.blog.hu/2011/07/13/a_100_legnagyobb_film_bevezeto_81_100
Kilde: http://kobrablog.blog.hu/2011/07/13/a_100_legnagyobb_film_bevezeto_81_100

Én kommentar

  1. To fantastiske filmer! Wag the Dog er bare så bra .. jeg så den da den kom ut, omtrent samtidig med at Clinton holdt med Lewinsky skandalen og begynte å bombe terroristmål i Afrika, — kan love deg at mange lurte på hva motivasjonen der egentlig var!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..