USA – politikk på film

Juletid er som kjent filmtid. Mens tv-kanalene sender de samme filmene som hver jul, tradisjoner er tross alt viktig i juletider. Jeg har latt Alene Hjemme-filmene ligge i år, og i stedet sett to filmer om politikk og medier i USA.

Wag the Dog er en film fra 1997 med Dustin Hoffman og Robert De Niro i hovedrollene. Presidenten havner i en litt vanskelig situasjon, en begynnende skandale med seksuelle undertoner. Det er snart valg, og presidentens stab henter inn en medierådgiver, eller noe sånt, til å hjelpe i denne vanskelige situasjonen. Medierådgiveren, spilt av Robert De Niro, setter i gang en operasjon hvor USA går til krig mot Albania, bare på liksom. Og dermed er mediene avledet. Så enkelt var det.

Den andre filmen, All the president´s men handler om den velkjente Watergate-skandalen. Filmen kom i 1976 og har Dustin Hofman og Robert Redford i hovedrollene. De spiller journalistene som avslørte hvem som stod bak innbruddet i Watergate-bygningen. Begge filmene er interessante, hvis man er interessert i politikk og medier. Hvis ikke så kan de kanskje bli litt kjedelige.

Advertisements
Merket med , , , , , ,

One thought on “USA – politikk på film

  1. Clementine sier:

    To fantastiske filmer! Wag the Dog er bare så bra .. jeg så den da den kom ut, omtrent samtidig med at Clinton holdt med Lewinsky skandalen og begynte å bombe terroristmål i Afrika, — kan love deg at mange lurte på hva motivasjonen der egentlig var!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: