Hva er en bok? (Sanne Mathiassen)

I utgangspunktet var ideen å intervjue folk. Men så kom jeg på et spørsmål som fortjener å stå for seg selv. Som ikke må drukne i et mylder av spørsmål. Da sendte jeg ut det ene spørsmålet til diverse folk, kjente som ukjente. Hvis du nå har lest tittelen på dette innlegget vet du allerede at det ene spørsmålet er Hva er en bok?

Det har etter hvert blitt litt av en samling med folk som har svart på spørsmålet. Vi begynte med Thomas Hylland Eriksen, så har vi hatt Tom Egeland, Ingrid Schibsted Jacobsen og Frode Grytten på bloggen.

I dag skriver Sanne Mathiassen følgende:

En bok for meg, er en historie jeg kan dykke inn i når jeg selv ønsker det, og selv om det er lenge siden jeg leste boka sist, vil jeg se for meg akkurat det samme. I en film blir lyden, bildene og inntrykket presset på deg, i en bok (en god en selvsagt) er det rom for egen tolkning. En bok er en historie som lever for alltid. Mellom to tykke eller to tynne permer. Også lukter de så innmari godt!

Foto: Ola Martin Fjeld

Sanne Mathiassen er 28år, har gått forfatterstudiet på NBI. Jobber i musikkbarnehage som pedagogisk medarbeider. Deburterte i januar 2012 med boken «dagene før mai» på Cappelen Damm.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s