Hva er en bok? (Elin Bekkebråten Sjølie)

I utgangspunktet var ideen å intervjue folk. Men så kom jeg på et spørsmål som fortjener å stå for seg selv. Som ikke må drukne i et mylder av spørsmål. Da sendte jeg ut det ene spørsmålet til diverse folk, kjente som ukjente. Hvis du nå har lest tittelen på dette innlegget vet du allerede at det ene spørsmålet er Hva er en bok?

Det har etter hvert blitt litt av en samling med folk som har svart på spørsmålet. Vi begynte med Thomas Hylland Eriksen, så har vi hatt Tom Egeland, Ingrid Schibsted Jacobsen og Frode Grytten på bloggen.

I dag skriver Elin Bekkebråten Sjølie følgende:

Ordbokdefinisjonen av «bok» er «samling trykte ark som er innbundet». I dag vil jeg påstå at denne definisjonen ikke stemmer lenger, da vi har bøker i flere format. Man får fortsatt bøker i papirformat, men også i elektronisk form, som e-bøker og lydbøker. Jeg vil påstå at det i dag er innholdet som avgjør hva som er ei bok. Jane Austens «Emma» vil være ei bok om den leses trykket på papir mellom to permer, lyttes til på en mp3-spiller eller leses på et lesebrett.

Elin Bekkebråten Sjølie er bibliotekar og bokblogger. Hun har skrevet bloggen Av en annen verden i over 7 år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s