Lønnsøkning på 38% til offentlig ansatt

Offentlig ansatte streiker for å få samme lønnsvekst som arbeidstakere i privat sektor. Lønnsforskjellen mellom arbeid i offentlig og privat sektor er allerede for stor. Tilbudet staten kommer med vil bidra til å øke denne forskjellen.

Men selv om staten ikke ville gi en lønnsøkning til offentlig ansatte på over 4%, så fikk oljefondsjef Yngve Slyngstad en lønnsøkning på 38 % i forhold til i fjor. Slyngstad jobber i Norges bank, er dermed offentlig ansatt, og har altså fått ti ganger mer i lønnsvekst enn hva staten fant det rimelig å tilby andre offentlig ansatte. Allerede før den siste lønnsøkningen hadde Slyngstad en inntekt på 5,8 millioner kroner. Det er åpenbart forskjell på folk.

Jeg vil ikke ha en inntekt på mange millioner, dette handler om prinsipper. Dette handler om hvordan vi verdsetter arbeid. Slyngstads lønnsøkning er bare et eksempel, og det finnes sikkert flere. Men det viser hva regjeringen verdsetter. Kan man virkelig snakke om moderasjon når en statsansatt får en lønnsøkning på 38% mens det store flertallet blir tilbydd smulene? Jeg tolker det dit hen at regjeringen mener lærere, sykepleiere og andre offentlig ansatte ikke gjør en så viktig jobb. At det ikke er så nøye med oss. Hvis man ser lønnsforhandlingene i offentlig sektor i år opp mot lønnsøkningen til Slyngstad så kan ikke regjeringens framferd beskrives med andre ord enn hyklersk og dobbeltmoralsk.

 

Millionlønn for milliardtap, ABC-Nyheter, 17.03.2012 http://www.abcnyheter.no/penger/oekonomi/2012/03/17/millionloenn-milliardtap

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s